onsdag 24 december 2008

God Jul

Jag vill önska er alla en riktigt god jul, tänk att när man vaknade i morse så kom det snöflingor ned från himlen och nu ligger det ett vitt täcke på gräsmattan, kunde det komma mer perfekt än på julafton? Nu ska jag gå och äta tomtegröt med familjen ,mums.
Kram på er alla /Johanna
















måndag 22 december 2008

Rea

Tack alla ni som var med och tävlade om ljushuset, har inte hunnit svara på alla snälla inlägg men det är jättekul att så många kikade in och ville vara med. Det kommer fler tävlingar så håll utkik. Nu är det dax för rea på julsakerna i butiken, kika in där. Det kommer med all säkerhet en jul även nästa år.
Kram Johanna



lördag 20 december 2008

Tävlingen är avslutad



Tävlingen är avslutad och av 49 tävlande blev vinnaren Pyssel och trams, Grattis!! ditt hus skickas på måndag så förhoppningsvis har du det innan jul. Kramar Johanna

måndag 15 december 2008

Julklappar!

Lottar ut ett litet hus den här veckan, ni som vill vara med kan skriva här på bloggen eller skicka ett medelande på mailen. Drar en vinnare på fredag.





Ljushusen är här, skynda ni som vill ha det är inte många kvar.

Det kom 90st i fredags,idag är det måndag och det är 33st kvar, så först till kvarn. Passa på nu ni som vill ha julklappar, butiken är fylld med massor av fint. Tänk vad skönt att slippa springa på stan ibland en massa stressade människor, nej sätt er vid datorn när ungarna somnat och kolla i lugn och ro. Nu ska jag lägga mina små villdingar. Kram Johanna

söndag 7 december 2008

Julfint i mitt lilla kök

Nu så har jag tagit lite bilder från köket, ville visa er hur enkelt man kan sy söta rullgardiner av gamla lakan. Så här enkelt är det

1, Åk till loppis och köp ett gammalt lakan om du inte redan har förståss, helst med monogram och fina spetsar..

2, Vik en bit av lakanet dubbelt, längst upp syr du en kanal så du får i en stång. Det är fint om du sparar en liten bit tyg ovanför kanalen så det blir lite rynkigt tyg längst upp.

3, Riv av 2 långa band av ett lakan ca 15cm breda som du sedan ska knyta om rullgardinen.

4, Häng upp gardinen och ta en gardinstång och rulla upp gardinen på. När du tycker att gardinen har lagom längd så tar du de två lakansbanden och knyter två stora rossetter.

Klart! Och visst är de vackra?





































torsdag 4 december 2008

Mera julbilder från butiken


















Hej kunde inte hålla mig från att lägga in lite mera julbilder från butiken, det är så mysigt. Håller på att julpynta förfullt inne i vårt hus men det är inte riktigt klart ännu(tiden räcker inte till=) har sytt så söta gardiner till köket som jag ska visa er snart, det är så svårt att fota bra bilder i veckorna för när man kommer hem så är de så mörkt . I helgen ska jag fota i dagsljus så jag kan visa er lite bilder. Vet att jätte många väntar på ljushusen som skulle ha kommit i november, de är försenade till leverantören men de trodde att de skulle få dom den här veckan så snart kanske de kommer till butiken hoppas jag. Hoppas nästa vecka!! Trevlig helg och pynta på!


















tisdag 2 december 2008

Julmarknaden är avklarad

Så var Julmarknaden avklarad för den här gången. Mycket folk hittade ut trots det trista vädret. Butiken var pyntad med mycket granris och mossa, tända ljus, massor av nya varor och julmusiken på högsta volym. Det dåliga vädret glömdes lätt bort så fort man klev in i butiken.
Karamellerna var omtyckta och många polkagrisar och polkagrishjärtan fick följa med kunderna hem. Ni som inte hann med att komma på Julmarknaden är välkomna att avnjuta vår mysiga miljö en annan dag, vi har nu extra öppet söndagar 12-16 fram tom jul, de andra dagarna är det dom ordinarie öppettiderna som gäller. Kom ut och upplev julstämningen på landet!

Julstämning i butiken






Nya varor.....

Trådhjärtekorg 99:-




Zinkhjärteask 89:-





Liten veckad zinkljushållare 29:-






Veckad zinkljustake 49:-